Depresyon
Aile İçi İletişim Sorunları
Ailenin bir arada psikolojik açıdan sağlıklı bir hayat yaşayabilmesi için aile terapisinde aile içinde çatışmayı azaltmak, aileye özgü problem yaratan durumların çözüme kavuşturulması, ailenin işlevselliğinin arttırılması gibi amaçların yanı sıra aile içi iletişim becerilerinin arttırılması hedeflenir.
Yas
Yas sürecinin belirtilerin şiddetli olduğu, beklenenden uzun sürdüğü, kişinin günlük yaşamını, ilişkilerini etkilediği durumlarda uzmandan destek almak süreci daha kolay atlatılmasına yardımcı olacaktır.
Kişilerarası İlişkilerde Bozukluklar
İlişki Problemleri
Her bireyin kişilerarası ilişki kurma tarzı farklıdır. Fakat doğru iletişime götüren bazı ortak ilkeler de bulunmaktadır. Duyguların değil tepkilerin kontrol edilmesi, amacın belirgin olması, soruların gerçekten merak gidermek ve bilgi
almak amacıyla sorulması, yapılanların değil yapılanlar sonucu kişinin ne hissettiğinin vurgulanması doğru iletişimin
temel ilkelerindendir. İletişim problemleri kişinin derin, olumlu, yapıcı ve sürekli ilişkiler kurmasına engel olur. Bu nedenle iletişim danışmanlığında kişinin doğru iletişim kurabilme becerilerinin geliştirilmesi hedeflenir.
Motivasyon Eksikliği
Davranış Bozuklukları
Kekemelik
Özgüven Sorunu
Okul Zorlukları
Bipolar Bozukluk
Unutkanlık
Eğer siz de unutkan bir insan olduğunuzu düşünüyor veya unutkanlık hastalığı belirtileri gösteriyorsanız en kısa zamanda randevu alarak muayene olabilirsiniz.
Vücut (Beden) Dismorfik Bozukluk
Boşanma Travması
Hipokondriazis
Distimik Bozukluk (Kronik Depresyon)
Yeme Bozuklukları
Çocuklarda Yeme Problemleri
Evlilik Sorunları
İnsan öncelikle ne istediğini ve ne hissettiğini bilmelidir. Kişi kendisini ne kadar iyi tanırsa, davranışlarını ne kadar idrak ederse karşı tarafa da kendini anlatmada ve hissettirmede o kadar başarılı olur. Bastırılan, ertelenen, konuşulmayan sorunlar ile oluşan eşler arası iletişim sorunları ansızın patlamaya sebep olabilir ve bazen evlilikler dönüşü olmayan bir noktaya gider. Evlilikte sorunlar ertelenmemeli, öncelikle karşılıklı iletişim ile çözülmeli eğer bu mümkün değil ise destek alınmalıdır.
Evlenme Korkusu
Stres
Doğru nefes ve gevşeme teknikleri ile fiziksel aktivite stresin en önemli tedavilerinden biridir. Böylelikle, bedende rahatlama sağlanması kişinin duygu ve düşüncedeki olumsuzluklarla çok daha kolay baş edebilmesini sağlar.
Sosyal Fobi
Terapi, sosyal kaygı bozukluğu olan çoğu insanda belirtileri iyileştirir. Terapide, kişinin kendisiyle ilgili olumsuz düşünceleri tanıması ve değiştirmesi hedeflenir. Ayrıca sosyal durumlarda güven kazanmasına yardımcı olacak beceriler geliştirmesi için yol gösterilir.
Saldırganlık
Saldırgan davranışları tedavi etmeye ve yerine yapıcı eylemler koymaya yardımcı olmak için psikoterapi önerilebilir. Terapi, bireylerin davranışlarını nasıl kontrol edeceğini öğrenmesine yardımcı olur.
Başa çıkma mekanizmaları geliştirir. Ayrıca eylemlerin sonuçlarını anlamalarına da yardımcı olabilir. Konuşma terapisi başka bir seçenektir. Saldırganlığınızın nedenlerini anlamanıza yardımcı olabilir. Negatif duygularla başa çıkmanıza da yardımcı olabilir.
Çekingenlik
Dolayısıyla yaşamlarının her alanında zorluk çekmektedirler. Depresyon, anksiyete, fobi, alkol madde kullanımı gibi pek çok ikincil problemi de beraberinde getirebilmektedir.
Çekingen kişilik bozukluğu ile mücadele edenler kendilerinde bu ve benzeri belirtiler gözlemliyorsa destek almalıdırlar. Profesyonel destek ile sorun yaşayan bireylere psikolojik ve kariyer odaklı çalışmalar yapılarak eksik alanlar desteklenebilmektedir.
Tırnak Yeme
Kaygı (Anksiyete) Bozukluğu
Hayatın tüm alanında var olan kaygı, yönetilebilecek bir duygu durumudur. Amaç, süreçleri yeniden yapılandırmak ve yönetmeyi sağlamak olmalıdır.
Dikkat Dağınıklığı
Çocuklarda Uyku Problemleri
Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu
Madde Kullanımıyla İlişkili Bozukluklar
Tedavi yaklaşımları maddelere, madde kullanım modellerine, psikososyal destek sistemlerine ve hastaların kişisel özelliklerine göre değişir. Tedavideki ilk hedef maddeden sakınmadır. İkinci hedef ise hastanın fiziksel, psikiyatrik ve psikososyal iyilik halinin sağlanmasıdır. Tedavide hem psikoterapi hem de farmakoterapiden yararlanılır. Tedavi boyunca bireysel, aile ve grup terapileri yararlı olabilir.
Ağlama ve Öfke Nöbetleri
Somatizaston Bozukluğu
Bilişsel-davranışçı psikoterapilerde, somatizasyon tedavisinde öncelikle kişilerin yaşadıkları semptomlarla ilgili negatif düşünceleri belirlenir ve bunların olumlu düşüncelerle değiştirmesi amaçlanır. Burada, kişi belirtileri yaşamaya devam etse de bunları yorumlayış şeklini değiştirerek kişinin daha az sıkıntı yaşaması hedeflenir.
Panik Bozukluğu
Agorafobi
Kişilik Bozuklukları
Majör Depresif Bozukluk
Travmalar
Kişi travmalı bir yaşantıya direkt veya başkasının yaşantısı üzerinden maruz kalmış olabilir. Her ne şekilde olursa olsun kişide bilişsel, duygusal ve davranışsal birçok farklı sonuca sebep olmaktadır. Ve kişinin mesleki ve sosyal işlevselliğini olumsuz anlamda etkilemektedir. Bu yönde bir terapi yöntemi ve planlanması yapılmaktadır.
Panik Atak
Atağa sebep olan kaynak sorunu bularak bir terapi planlaması oluşturulmaktadır.
Obsesif Kompulsif Bozukluk
Halk arasında takıntı hastalığı olarak bilinen bu rahatsızlığın tedavisi takıntıya sebep olan sorunu tespit ederek bireyin deneyimlerine uygun bir terapi planlaması ile terapiler sürdürülmektedir.
Sınav Kaygısı
Ergenlik Psikolojisi
Ailelerin yönetmekte zorlandığı bir dönem olan ergenlik, yetişkin olma yolundaki çocuk için de sancılıdır.
Bu sürecin sağlıklı yönetilmesi adına destek almanız hem çocuk hem de sizler için oldukça önem taşımaktadır.
Fobiler
Fobilerin ortaya çıkışının birçok farklı sebebi olmaktadır.
Tedavi yöntemi belirlenirken bu sebepler göz önünde bulundurularak terapi planlaması yapılması esastır.
Psikotik Bozukluklar
Psikotik bozukluk aniden başlamamaktadır. Bu ruhsal hastalık ataklar halinde kendini belli eder. Psikotik bozukluk belirtilerini şu şekilde sıralayabiliriz; konsantrasyon problemi, değişken ruh hali, uyku bozukluğu, kaygı (anksiyete), stres, çevreye karşı ilgisizlik, sanrılar, halüsinasyon, tepkisiz kalma, düşünce, konuşma ya da hareketlerde düzensiz davranışlar, zihinde intihar düşünceleri oluşması, tehlikeli hareketler, kişisel temizliğe özen göstermeme, gündelik hayattan kopma, okulda, işte ve karşılıklı ilişkilerde problemler vs..
Tedavi yöntemi belirlenirken bu sebepler göz önünde bulundurularak terapi planlaması yapılması esastır.
Çocuk Psikolojisi
Çocukluk çağı hem kişiliğin yapı taşlarının atıldığı hem de çocuğun ileride nasıl bir yetişkin olacağının sinyallerini veren bir dönemdir.
Bu dönemde yaşanılan ruhsal ve davranışsal problemler eğer çözüme kavuşturulmazsa hem çocuk hem de aile için zorlu bir dönemin kapıları açılır.
Bu sebeple karşılaşılan problemlere ilişkin destek alıyor olmak önem taşımaktadır.